Het Meldpunt Discriminatie Deventer (MDD) is het aanspreekpunt voor discriminatie in Deventer. Bewoners van de stad kunnen met alle vormen van discriminatie die zij in Deventer signaleren of ondervinden bij het Meldpunt terecht. Ook met vragen over discriminatie of pesten en voorlichting hierover bent u bij het Meldpunt aan het goede adres.

Het Meldpunt fungeert als ‘frontoffice’, als eerste aanspreekpunt. Sinds 2014 begeleiden de medewerkers u ook verder bij uw vraag, klacht of melding.

Het Meldpunt wordt ondersteund door een gemeentelijke werkgroep Diversiteit. Hierin zijn o.a. vertegenwoordigd: de gemeente Deventer, het Etty Hillesum Centrum, COC Deventer e.o.

Deze gemeentelijke werkgroep zal in 2016 speerpunten voor beleid vaststellen. Hiervoor heeft de werkgroep eind november 2015 een aantal bijeenkomsten georganiseerd over Turkse jongeren en de arbeidsmarkt, Turkse lesbiennes en een algemene bijeenkomst om vast te stellen welke onderwerpen vooral in de komende jaren aandacht vragen. Meer informatie hierover volgt.

Het meldpunt is gevestigd in het Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3.