Er zijn veel vormen van grensoverschrijdend gedrag, maar het is nooit oké.

En het is niet jouw schuld.

Bij het Meldpunt Discriminatie Deventer kun je grensoverschrijdend gedrag melden.

 

Wat betekent vrijheid voor jou? Vandaag slaan we als stad de handen ineen en laten we zien dat al onze verschillen zorgen voor kleur!
Met welke mensen zorgen voor kleur in jouw leven?

Bekijk hier het filmpje

Discriminatie door de overheid

Sinds 2019 is er in de media en in de Tweede Kamer veel aandacht geweest voor het handelen van de Belastingdienst bij onder andere het toezicht op kinderopvangtoeslag. Ouders zouden ten onrechte als fraudeurs worden aangemerkt. Hierdoor moesten zij soms duizenden euro’s aan ontvangen toeslagen terugbetalen. Inmiddels staat dit bekend als de zogenaamde Toeslagenaffaire.

Vind je het belangrijk dat iedereen gelijk wordt behandeld? Wil jij je inzetten tegen discriminatie van bijvoorbeeld geaardheid, afkomst en beperkingen?

Vanuit alle lagen en hoeken van de samenleving komen mensen op of rond het voetbalveld samen. Dat maakt het voetbal zo mooi, maar ook kwetsbaar voor racisme en discriminatie. De norm is dat geen enkele vorm hiervan wordt geaccepteerd.

Met de DiscriminatieMelder heeft men drie opties om melding maken: Melding Algemeen, Betaald Voetbal en Amateurvoetbal.

Met deze app kan iedereen incidenten melden die te maken hebben met racisme en discriminatie in het voetbal en daarbuiten.

Een klacht indienen over een Anti Discriminatie Voorziening?