Wist u dat 1 op de 6 Nederlanders last heeft van zijn collega’s of leidinggevende ? Dat maar liefst vier miljoen verzuimdagen per jaar worden veroorzaakt door pestgedrag op het werk ? Dat u dat als werkgevers een kostenpost oplevert van € 900 miljoen aan loondoorbetalingen?

Ongewenste omgangsvormen
De werkvloer is de plek waar mensen met verschillende achtergronden samenwerken. Dat kan leiden tot misverstanden, onbegrip, maar ook tot vijandigheid en onverdraagzaamheid. En tot dilemma's bij leidinggevenden, want hoe pak je dit aan en hoe voorkom je ongewenst gedrag op de werkvloer?

Een prettige werkomgeving en werksfeer zijn bepalend voor een gemotiveerde en tevreden medewerker. De werkgever is volgens de Arbo-wet verplicht medewerkers te beschermen tegen ongewenst gedrag.

Toch lopen medewerkers op de werkvloer tegen ongewenst gedrag aan; pesten, agressie, geweld, seksuele intimidatie of discriminatie. Deze ongewenste omgangsvormen kunnen leiden tot ziekteverzuim, conflicten en imagoschade. 

Wat kan het Meldpunt Discriminatie Deventer voor u als werkgever betekenen?

Mede door onze praktijkervaringen op het gebied van discriminatie en ongewenst gedrag op de werkvloer weten wij wat er nodig is, om uw medewerkers hierin te begeleiden. De gevolgen en de impact van ongewenst gedrag zijn behoorlijk, hoe eerder u als werkgever dit aanpakt, des te beter uw organisatie kan functioneren. In onze in-company trainingen zorgen wij voor maatwerk, toegespitst op uw organisatie.

De trainingen en workshops gaan over beeldvorming, het herkennen van discriminatie en hoe om te gaan met pesten en discriminatie. Meldpunt Discriminatie Deventer heeft ervaringen met diverse doelgroepen zoals bedrijven, scholieren, jongeren, docenten, politie, migrantenorganisaties en vluchtelingen.

IN COMPANY TRAININGEN

 

Culturele verschillen in een notendop, een inclusieve en diverse werkvloer

Hoe ga je met verschillen om?

Het doel van deze workshop is om professionals handvatten te geven om (cultuur)sensitief te kunnen handelen op de werkvloer. Tijdens deze workshop zal aandacht besteed worden aan de volgende onderwerpen:

  • Bedrijfscultuur en (omgaan met) cultuurverschillen
  • Bewustzijn van eigen (culturele) normen, beeldvorming ten aanzien anderen en de invloed hiervan op het handelen in de dagelijkse praktijk
  • Vooroordelen en (on)bewuste uitsluiting
  • (H)erkennen van en omgaan met discriminatie

Duur: 4 uur

Doelgroep: teams en afdelingen

Kosten: neem contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gevallen en gevoelens van discriminatie en pesten op het werk

Het doel van deze workshop is om leidinggevenden de basiskennis en inzicht te verstrekken over hoe vooroordelen over anderen ons werk kunnen bemoeilijken. Centraal staan inleving en begrip. Er wordt aandacht besteed aan wat discriminatie in het algemeen en discriminatie op de werkvloer in het bijzonder inhoudt.  De training kenmerkt zich door werkvormen die zich laten vertalen naar de praktijk van de deelnemers;  je krijgt praktische tips hoe je dit onderwerp in je organisatie of binnen je team bespreekbaar kunt maken.  Tijdens deze workshop wordt gewerkt aan het vergroten van de bewustzijn:

  • Hoe (on)bewuste vooroordelen ons kijken en handelen naar anderen beïnvloedt
  • Vooroordelen en het (h)erkennen van discriminatie en pesten
  • Hoe je als leidinggevende vooroordelen en discriminatie tegen kan gaan

Duur: 4 uur       

Doelgroep: professionals zoals HR medewerkers, medewerkers van personeelsafdelingen, managers, teamleiders.  

Kosten: neem contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gedragscodes, en hoe nu verder?

Het doel van deze workshop is om professionals die de gedragscodes invoeren, inzicht te verstrekken hoe deze gedragscodes gedragen kunnen worden in de gehele organisatie.

De rol van het management en leidinggevenden is belangrijk bij het tegengaan van ongewenste omgangsvormen. Tijdens deze workshop zal aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen;

  • Het aansturen, motiveren en controleren van medewerkers maar ook het bevorderen van goede relaties op de werkplek, het voorkomen werkstress en verzuim.
  • Hoe zet je proactieve, preventieve maatregelen en nazorg in?
  • Het voorkomen van ziekteverzuim, conflicten en imagoschade

Duur: 4 uur      

Doelgroep: professionals (HR, management en leidinggevenden) Kosten: neem contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een andere vraag over onze workshops? Neem dan gerust contact met ons op

Roggestraat 3,   7411 EP DEVENTER         06 38280907

www.mddeventer.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.