COC Deventer  geeft voorlichting op scholen over homoseksualiteit.  Voorlichting wordt gegeven aan leerlingen, maar het is ook mogelijk dat COC Deventer met uw school meedenkt over de beleidsmatige aanpak om het klimaat rondom homo- en biseksualiteit te verbeteren. Dit bijvoorbeeld in het kader van een veilig klimaat op school. De voorlichters van COC Deventer komen op uitnodiging graag langs op uw school. 

Een voorlichting is er vooral op gericht om vooroordelen over homoseksualiteit die bij de leerlingen kunnen leven boven tafel te brengen, zowel de vooroordelen die aan de oppervlakte leven, maar ook de dieper verborgen vooroordelen. Hierbij is er ook ruimte voor discussie en het stellen van vragen. Tijdens een voorlichting wordt de voorlichtingsfilm “Wie van de drie?” getoond, die is gemaakt in opdracht van COC Deventer en in samenwerking met het Etty Hillesum Centrum. De film is gericht op scholieren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar en maakt op een originele manier het onderwerp homoseksualiteit bespreekbaar in de klas. Door deze film worden scholieren geprikkeld om na te denken over dit onderwerp. Ze verdiepen zich in thema’s als beeldvorming, generalisaties, vooroordelen en discriminatie. Scholieren kunnen naar aanleiding van deze film met elkaar in gesprek gaan en nadenken over groepsnormen, hun eigen normen. Zij zullen hierdoor mogelijk ontdekken dat de thema’s niet alleen gaan over de wereld om hen heen, maar dat het vooral over hen zelf gaat. Deze verworven kennis en inzichten is wellicht een aanzet tot een andere maatschappelijke betrokkenheid en hun persoonlijk handelen. Voorlichters vertellen daarnaast hun eigen persoonlijke verhaal.

De film is op DVD beschikbaar. Bij de dvd is een werkboek voor docenten gemaakt waarin werkvormen worden beschreven voor een les over homoseksualiteit. De DVD  is op aanvraag gratis beschikbaar voor alle scholen binnen het werkgebied van COC Deventer.

Wilt u het thema homoseksualiteit bespreekbaar maken in de klas, dan denken de ervaren voorlichters van COC Deventer graag met u mee over de aanpak.

De voorlichtingsgroep van COC Deventer kunt u bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.cocdeventer.nl